Почивка в Тайланд с полети на Турски авиолинии от София 7 нощувки

Продължителност: 9 дни / 7 нощувкиДестинация: Тайланд, Тайланд

Дати:

Цена от: 0 лв.


Оферта № П654

Запитване

Начална дата Крайна дата Цена Запитване
Първи ден
Отпътуване от Летище София с полет до Истанбул на Турски авиолинии. Кацане в Истанбул.

Втори ден
Полет от Истанбул. Кацане в Пукет. Посрещане от фирма-партньор. Трансфер до избрания хотел. Трансферът се извършва с лицензиран автобус. При пристигане - посрещане от персонала на хотела, настаняване. Свободно време.
Нощувка.

Трети – Седми ден
Свободно време за плаж и почивка. Възможност за допълнителни екскурзии.

Осми ден
След закуска освобождаване на стаите и трансфер до летище Пукет за полет до Истанбул на Турски
авиолинии. 

Девети ден
Кацане в Истанбул. Излитане за София.
Кацане на летище София.

Полетна информация:
TK1030 SOF 21:30 IST 23:55
TK 172 IST 02:15 HKT 15:40
TK 173 HKT 22:45 IST 05:45
TK1027 IST 08:45 SOF 09:05
*Часовете на полетите са посочени в местни времена
*Полетното разписание подлежи на препотвърждение

 
 
Допълнителна информация
Информация за Visa при пристигане (VOA)
 
- Кандидатът трябва да притежава средства за издръжка в размер на 10 000 бата (около 300 долара или 260 евро )на човек и съответно 20 000 бата на семейство.
- При пристигане, кандидатът трябва да попълни формуляра за кандидатстване, предоставен на летището и допълнително да представи:
(1) Паспорт с валидност най-малко тридесет (30) дни
(2) Регистрация за „Thai Pass“ преди полет за Тайланд (изисква се печатна версия). Можете да се регистрирате на https://tp.consular.go.th  / поне 15 дни преди полета си.
(3) Напълно заплатен билет, който може да се използва в рамките на 15 дни от датата на влизане
(4) Потвърждение на резервация за период от минимум 7 или 8 нощувки
(5) Две (2) снимки с паспортен размер без шапки или слънчеви очила
(6) Доказателство, че носите десет хиляди (10 000) бата (двадесет хиляди (20 000) за семейство) във всяка валута
(7) Две хиляди (2000) бата (около 52 евро) за „такса за кандидатстване за виза“, които се заплащат на място в бата.

 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 
1. Плащания:
 • Авансово плащане – 30% от общата сума при записване;
 • Доплащане: до 30 дни преди отпътуване;
 
ВАЖНО! В случай на евентуални неблагоприятни промени заради Ковид-19, като задължителна карантина, затворени граници и др., ако не осъществим полетите, ВСИЧКИ заплатени суми ще бъдат възстановени в десетдневен срок, съгласно условията на договора.
 
2. Необходими данни за всички пътуващи* :
 • Три имена на латиница по международен паспорт;
 • Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
 • Номер на паспорта и дата на валидност;
 
*Туроператорът не носи отговорност за изпратени неверни данни.
 
3. Анулационни срокове:
3.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.
3.2. При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 50% от  цената на пътуването.
Ако направената анулация е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
Ако направената анулация е 15 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;
 
ВАЖНО: Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени. Цените на горивата в програмата за  Тайланд са калкулирани с параметри $700/тон и 1 евро = 1,2 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по- късно от 21 дни преди датата на заминаване.
 
ВНИМАНИЕ: Авиокомпанията си запазва правото да актуализира часовете на излитане и кацане, за което туроператорът ще информира своевременно пътниците.
 
Важна информация: За пътуване до Кралство Тайланд се изисква валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизане в страната. Не се изискват допълнителни ваксини.
Превозването на специално оборудване за екстремни спортове като сърфинг, кайтсърфинг, гмуркане и други се организира само по запитване и след предварително подадена информация към туроператора.
Пътуването е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
Важно: За деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях, трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 г. пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – декларация и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
Чужденци, влезли в Република България със собствен транспорт /лек автомобил/, не могат да напускат границите на страната с друг вид транспорт.
 
*Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 100 (Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 21 дни преди отпътуване).
  
Важно: Цените на екскурзиите подлежат на препотвърждение от агенцията-партньор на място.

 
 • Самолетен билет София – Пукет – София с полети на ТК с включени летищни такси;
 • Един салонен багаж до 7 кг. и чекиран багаж до 23 кг.;
 • Трансфер летище-хотел-летище;
 • 7 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро и покритие за Covid19.
 • Допълнителни екскурзии на място;
 • Разходи от личен характер;
 • Виза;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и  срока за анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания "Алианц";
 • Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпанията наложи такава).
Допълнителни екскурзии
- Приключение в джунглата (120 евро – възрастен / 95 евро – дете)
 Всеки може да посети истинската джунгла и да се запознае с нейните обитатели! Само на половин час път с кола от Пукет е се намира местност с недокоснати, „живи“ тропици - Национален парк Khao Lak. Ще имате речно пътуване с бамбукови салове, „общуване“ със слонове и маймуни, както и запознанство с историята и културата на Тайланд. Тази обиколка се препоръчва за цялото семейство!

Програмата включва:
- Посещение на известния пещерен храм Suwan Kuha, близо до стените на който живеят диви маймуни, възможност за снимки и хранене с плодове
- 1,5 часа „общуване“ със слонове: яздене на възрастни слонове, шоу на „слонски“ таланти, хранене на банани и плуване в реката със слонче
- Рафтинг с бамбукови салове по спокойна тропическа река
- Спиране за обяд в местен ресторант

- Сафари (80 евро – възрастен водач / 75 евро – дете водач) (70 евро – възрастен пасажер / 60 евро – дете пасажер)
 Харесвате ли спорта и активните турове? Двучасово каране на АТВ през джунглата, мангровите гори и плантацията с ананаси е перфектната възможност за отдих на открито за група приятели или сплотено семейство. Време е да настъпите газта!

Програмата включва:
- Водено от инструктор 2-часово каране на АТВ
*Важно: деца като пътници се допускат от 4 години, като шофьори - от 8 години.


- Въжен тур "Светът На Хануман" (123 евро – приключенска програма/  108 евро – екстремна програма)
Висящи платформи, въздушни пътища и гледки на Пукет от птичи поглед - умението на разработчиците на кабелни обиколки и опитни инструктори ще направят деня ви в света на Хануман най-запомнящият се от вашата ваканция!

Приключенската програма включва: Изкачване на 30 платформи, 16 въздушни пътища, 3 вертикални спускания, 3 въздушни моста, 2 спираловидни стълби. Освежаваща напитка, обяд в тайландски стил и спомен.
Продължителност: 3,5 часа, тегло на участника - до 120 кг.

 
Екстремната програма включва: Преминаване на 16 платформи, 9 въздушни пътища, 3 вертикални спускания, 1 въздушен мост, 1 вита стълба. Въздушни релси - 800 метра. Освежителна напитка, достъп до зоната за релакс със сокове и плодове - 30 минути, подарък за спомен.
Продължителност: 2,5 часа, тегло на участниците - от 42 до 100 кг.

- Представление „Fantasea” (60 евро – възрастен / 60 евро – дете) (Доплащане за вечеря 12 евро – възрастен / 6 евро – дете)
 "Fantasea" е пътешествие в страната на тайландските легенди, съчетаващо магическо представление, въздушен балет, акробатично изпълнение, пиротехнически ефекти, циркови представления с 16 слона, танци и фантастична природа. Преди представленията можете да посетите зоологическата градина с животни албиноси, да яздите слон и посетите магазина за подаръци. Обиколката се препоръчва за деца!

Програмата включва:
- Разходка из територията на комплекса с възможност за посещение на атракциите и езда на
  слон.
- Шоу програма
- Вечеря в ресторанта (шведска маса);

*Важно: билетите за атракционите и яздене на слонове се заплащат допълнително
Цената включва: трансфер и билети за шоу програмата.

- Островът на Джеймс Бонд (85 евро – възрастен / 80 евро – дете)
За снимките на филма "Човекът със златния пистолет" режисьорът не случайно избрира това кътче на Тайланд - гледката към карстови планини и острови, потънали в джунглата, спира дъха! В допълнение към посещението на мястото на снимане на Джеймс Бонд, обиколката включва пътуване с кану през лагуните и пещерите на остров Хонг, плуване до остров Кай Най и обяд в селото на морските цигани, които са плавали до залива Панг Нга преди повече от 200 години и се установили точно там.
 
Програмата включва:
- Посещение на островите "Джеймс Бонд", Хонг и Кай Най;
- Каране с кану през лагуни и пещери;
- Гмуркане с шнорхел и плажни почивки;
- Екскурзия до селото на морските цигани;
- Обяд в местен ресторант.

Продължителност: 8 часа

 
Цената включва: трансфер, паркови такси, наем на индивидуална моторна лодка или яхта, обяд в местен ресторант.

Острови Пи-Пи (90 евро – възрастен / 75 евро – дете)
Най-чистата вода на архипелага Фи Пи е националното богатство на Тайланд!
Плувайте в тюркоазената лагуна и опознаване на обитателите на Андаманско море, докато се гмуркате с шнорхел, наблюдавайте диви рако-ядни макаци и снимки на фона на прочутия залив Мая, където е сниман филмът „Плажът“ с участието на Леонардо ди Каприо – всичко това  е съчетано в екскурзията до най-известните острови на архипелага.

Програмата включва:
- Разходка с корабче до островите Бамбук, Пи Пи Лей и Пи Пи Дон
- Гмуркане с шнорхел и плажни почивки
- Посещение на Pile Lagoon, Viking Cave и Maya Bay
- Обяд в местен ресторант

Продължителност: 8 часа

 
Цената включва: трансфер, паркови такси, наем на моторна лодка или яхта, обяд в местен ресторант

Острови Рача и Корал (130 евро – възрастен / 100 евро – дете)
Искате ли да посетите островите с бели пясъчни плажове, но не сте готови за дълго пътуване? Тогава обърнете внимание на островите Корал и Рача! Половин час от Пукет със скоростна лодка или яхта - и имате достъп до плуване в тюркоазена вода, вълнуващо гмуркане с шнорхел, както и свободно време за фотосесии и перфектен тен.

Програмата включва:
- Разходка с корабче до островите Рача и Корал
- Гмуркане с шнорхел
- Посещение на наблюдателната площадка
- Свободно време за почивка и фотосесии
- Обяд в местен ресторант

Цената включва: трансфер, паркови такси, наем на моторна лодка или яхта, обяд в местен ресторант.

Дайвинг (160 евро – възрастен без сертификат / 140 евро – възрастен със сертификат) Островите на Тайланд са сред петте най-добри места за гмуркане на планетата! Независимо дали сте начинаещ или напреднал специалист, Андаманско море ще ви даде много подводни открития. Желаещите могат да преминат и курсове "Open Water", "Advanced Open Water" и да получат сертификат за водолаз.

Цената включва:
- 2 гмуркания покрай остров Рача Яй.
- Оборудване

ВАЖНО! Информацията може да бъде актуализирана по всяко време в съответствие с въвеждане на  нови изисквания и разпоредби.
 

Кой месец е по-добре да изберете за пътуване до Тайланд

Еднородното време в Тайланд през различните месеци оказва пряко влияние върху температурата на водата в морето – тя също е стабилна тук. И все пак е необходима информация за това кои курорти и по кое време на годината е по-добре да посетите. Ако направите списък за ваканции в Тайланд по месеци от годината, тогава той изглежда така:

1.Зимата:

 
 • Декември - Новогодишната нощ Хуа Хин, Ко Чанг, Патая, Пукет ще зарадват както с мекотата на времето, така и с изобилието от забавления. Не забравяйте да посетите девствената джунгла на Khao Yai и да отделите време за многото лица на Банкок.
 • Януари е най-популярният месец сред туристите. Минимум дъжд, липса на задушаваща жега и, разбира се, новогодишни празници. Можете да ги прекарате незабравимо във всяка част на страната: Патая и Сукотай, Чианг Рай и Хуа Хин, Ко Чанг и Ко Самуи, Пукет и Банкок. Минуси - туристически кацания, които се въртят навсякъде и високи цени за всичко. Какво да правим - сезонът е в разгара си.
 • Февруари - последният зимен месец е блаженство и наслада. Слънчево, топло, удобно и луксозно, а „порокът“ на туристическия бум е отпуснат. Пукет, Патая, Ко Самуи, Банкок, провинция Краби, острови Пи Пи предлагат идеално съотношение на температурата на въздуха и водата за плажно забавление.
2.Пролет:
 
 • Март - Пукет, Ко Панган, Ко Тао, Ко Самуи са все още добри, но сезонът на отпуската непрекъснато намалява. Местните жители са особено щастливи от идването на дъждове и падащия термометър. Пищната зеленина на тропическите острови и нежният морски бриз не само спасяват ваканциите на туристите, но са признати за най-добрите за отдих по това време на годината.
 • Април - в северната част на страната дъждовният сезон започва да „вкусва“, на юг е изтощително горещо. Но нашите туристи са упорити момчета и е трудно да ги уплашим с такива „малки неща“. Плажовете на Пукет, курорта Патая и столицата Банкок остават популярни. Освен това през пролетта в страната започва поредица от национални празници и фестивали.
 • Май - краят на пролетта е белязан от смяна на жегата с проливни дъждове. Но валежите все още са краткотрайни и преминават предимно през нощта. Майските празници могат да бъдат прекарани луксозно в зашеметяващия Чианг Май и запомнящия се Пукет. Е, шопахолиците трябва да отидат направо в мулти-маркова Патая.
3.Лято:

Юни - нощите се превръщат в неспирен "карнавал" от мусони, но дните все още са ясни и слънчеви. Цените постепенно намаляват, известните тайландски плодове узряват, а дъждовният сезон може да се счита за екзотичен. На южното крайбрежие на страната е по-топло, отколкото на югоизток, неплажните Чианг Май, Чианг Рай, Аютая са добри за посещение, а курортният остров Ко Панган ще ви позволи да се потопите в атмосферата на шумно парти .
Юли - средата на лятото е дъждовно време, тропическите дъждове буквално доминират в страната. Температурата пада и носи възхитителна прохлада, способността да изгори на слънце да се стреми към нула. Самуи и Пукет остават популярни за посещение по това време, плажовете на Чавенг и Натон ще ви позволят да получите равномерен, красив тен и да се насладите напълно на живописните гледки.
Август е пикът на дъждовния сезон, неговата кулминация. Ежедневните валежи и високата влажност оказват влияние върху растителността и плажните дейности. Първите цъфтят в буен цвят, но вторите отшумяват и се превръщат в екскурзионни програми, шумен нощен живот и възможност за пазаруване. Но ако се гмуркате или сърфирате, ще отидете направо до Пукет и неговите вълни с размерите на „деветата вълна“.

4.Есента:
 • Септември – в страната идва т. нар. извън сезона. В централната и южната част на Тайланд валежите се успокояват по-бързо, отколкото в останалата част на Тайланд, Ко Чанг и Хуа Хин се превръщат в най-удобните места за почивка. Въздухът е все още свеж, растителността удивлява с буйството и яркостта на цветовете, цените радват с минимализма си, тъй като големите магазини организират множество разпродажби.
 • Октомври – горещият климат започва бавно, но сигурно настъпление. Месецът е еднакво добър както за почивка на плажа, така и за разглеждане на забележителности. Всеки ден вали все по-малко дъждове и туристите са щастливо приветствани от „измитите“ Ко Панган, Ко Самуи, Ко Тао, Патая, Пукет, Ката, Карон. Романтика, райски пейзажи, птичи песни плюс голям брой празници и фестивали правят празника перфектен.
 • Ноември - месецът може спокойно да се приписва на епитети като безупречен, перфектен. Той е чудесен за всякакъв вид отдих, но е придружен от "разходите" за началото на плажния сезон. Луксът на плажовете може да бъде разреден с интересни екскурзии, дегустация на гастрономически изкушения и изкушенията на нощния живот. Saumi, Krabi, Phuket Town, Chiang Rai, Mehongsorn с радост ще ви поздравят с думите "Добре дошли!"
Сега знаете точно къде е най-доброто място за почивка в Тайланд. И накрая, малък съвет - когато отивате на пътуване до която и да е част от невероятния и райски красив Тайланд, не бързайте да вземете чадър със себе си. Дори да отидете там в разгара на дъждовния сезон. По-добре е да вземете дъждобран - и ръцете ви са свободни, и ще сте по-сухи, тъй като местните ветрове са братя на местните дъждове - стремителни и неукротими. И си заслужава да се разгледа.
 


Дестинации

Всички дестнации
Запишете се за нашият бюлетин за специални оферти или ни изпратете запитване