Местата за къмпинг в Гърция не достигат

26 Август 2019 г.

Местата в къмпингите в Гърция не достигат, а инвеститорите настояват за облекчаване на данъците, пише на уебсайта си Българското национално радио.

От своя страна, правителството на страната обещава, че от 2020 г. броят на местата ще бъде увеличен, така че да се отговори на търсенето от страна на почитателите на летуването на къмпинг.

В момента желаещите да почиват на къмпинг в Гърция са значително повече от предлаганите места, посочват хотелиерите в страната. Турстите правят резервациите си поне година по-рано.

Единствено чрез бърза намеса на правителството и на Министерството на туризма може да се постигне решение на проблема, пише още кореспондентът на БНР в страната Катя Пеева.

 

Според статията в страната има желаещи да инвестират - както гърци, така и чужденци, но високите данъци се превръщат в бариера пред тях. Въпреки начилието на подходящи места за къмпинг, земята е собственост на общините, а до сделки с тях се стига трудно.

Хотелиерите предлагат облекчаване на данъците и разпределение на разходите и приходите между общините и собствениците. Освен това искат Министерството на туризма да внесе промени в законодателството.

Обмисля се и друг вариант - къмпинги, които да работят целогодишно. В момента само в Атина, в близост до археологически паметници, има четири целогодишни къмпинга, които са заети постоянно, посочват от туристическия бранш.

Всички новини

Дестинации

Всички дестнации
Запишете се за нашият бюлетин за специални оферти или ни изпратете запитване