Тайланд - Eкскурзии и почивки

Кой месец е по-добре да изберете за пътуване до Тайланд

Еднородното време в Тайланд през различните месеци оказва пряко влияние върху температурата на водата в морето – тя също е стабилна тук. И все пак е необходима информация за това кои курорти и по кое време на годината е по-добре да посетите. Ако направите списък за ваканции в Тайланд по месеци от годината, тогава той изглежда така:

1.Зимата:

 
  • Декември - Новогодишната нощ Хуа Хин, Ко Чанг, Патая, Пукет ще зарадват както с мекотата на времето, така и с изобилието от забавления. Не забравяйте да посетите девствената джунгла на Khao Yai и да отделите време за многото лица на Банкок.
  • Януари е най-популярният месец сред туристите. Минимум дъжд, липса на задушаваща жега и, разбира се, новогодишни празници. Можете да ги прекарате незабравимо във всяка част на страната: Патая и Сукотай, Чианг Рай и Хуа Хин, Ко Чанг и Ко Самуи, Пукет и Банкок. Минуси - туристически кацания, които се въртят навсякъде и високи цени за всичко. Какво да правим - сезонът е в разгара си.
  • Февруари - последният зимен месец е блаженство и наслада. Слънчево, топло, удобно и луксозно, а „порокът“ на туристическия бум е отпуснат. Пукет, Патая, Ко Самуи, Банкок, провинция Краби, острови Пи Пи предлагат идеално съотношение на температурата на въздуха и водата за плажно забавление.
2.Пролет:
 
  • Март - Пукет, Ко Панган, Ко Тао, Ко Самуи са все още добри, но сезонът на отпуската непрекъснато намалява. Местните жители са особено щастливи от идването на дъждове и падащия термометър. Пищната зеленина на тропическите острови и нежният морски бриз не само спасяват ваканциите на туристите, но са признати за най-добрите за отдих по това време на годината.
  • Април - в северната част на страната дъждовният сезон започва да „вкусва“, на юг е изтощително горещо. Но нашите туристи са упорити момчета и е трудно да ги уплашим с такива „малки неща“. Плажовете на Пукет, курорта Патая и столицата Банкок остават популярни. Освен това през пролетта в страната започва поредица от национални празници и фестивали.
  • Май - краят на пролетта е белязан от смяна на жегата с проливни дъждове. Но валежите все още са краткотрайни и преминават предимно през нощта. Майските празници могат да бъдат прекарани луксозно в зашеметяващия Чианг Май и запомнящия се Пукет. Е, шопахолиците трябва да отидат направо в мулти-маркова Патая.
3.Лято:

Юни - нощите се превръщат в неспирен "карнавал" от мусони, но дните все още са ясни и слънчеви. Цените постепенно намаляват, известните тайландски плодове узряват, а дъждовният сезон може да се счита за екзотичен. На южното крайбрежие на страната е по-топло, отколкото на югоизток, неплажните Чианг Май, Чианг Рай, Аютая са добри за посещение, а курортният остров Ко Панган ще ви позволи да се потопите в атмосферата на шумно парти .
Юли - средата на лятото е дъждовно време, тропическите дъждове буквално доминират в страната. Температурата пада и носи възхитителна прохлада, способността да изгори на слънце да се стреми към нула. Самуи и Пукет остават популярни за посещение по това време, плажовете на Чавенг и Натон ще ви позволят да получите равномерен, красив тен и да се насладите напълно на живописните гледки.
Август е пикът на дъждовния сезон, неговата кулминация. Ежедневните валежи и високата влажност оказват влияние върху растителността и плажните дейности. Първите цъфтят в буен цвят, но вторите отшумяват и се превръщат в екскурзионни програми, шумен нощен живот и възможност за пазаруване. Но ако се гмуркате или сърфирате, ще отидете направо до Пукет и неговите вълни с размерите на „деветата вълна“.

4.Есента:
  • Септември – в страната идва т. нар. извън сезона. В централната и южната част на Тайланд валежите се успокояват по-бързо, отколкото в останалата част на Тайланд, Ко Чанг и Хуа Хин се превръщат в най-удобните места за почивка. Въздухът е все още свеж, растителността удивлява с буйството и яркостта на цветовете, цените радват с минимализма си, тъй като големите магазини организират множество разпродажби.
  • Октомври – горещият климат започва бавно, но сигурно настъпление. Месецът е еднакво добър както за почивка на плажа, така и за разглеждане на забележителности. Всеки ден вали все по-малко дъждове и туристите са щастливо приветствани от „измитите“ Ко Панган, Ко Самуи, Ко Тао, Патая, Пукет, Ката, Карон. Романтика, райски пейзажи, птичи песни плюс голям брой празници и фестивали правят празника перфектен.
  • Ноември - месецът може спокойно да се приписва на епитети като безупречен, перфектен. Той е чудесен за всякакъв вид отдих, но е придружен от "разходите" за началото на плажния сезон. Луксът на плажовете може да бъде разреден с интересни екскурзии, дегустация на гастрономически изкушения и изкушенията на нощния живот. Saumi, Krabi, Phuket Town, Chiang Rai, Mehongsorn с радост ще ви поздравят с думите "Добре дошли!"
Сега знаете точно къде е най-доброто място за почивка в Тайланд. И накрая, малък съвет - когато отивате на пътуване до която и да е част от невероятния и райски красив Тайланд, не бързайте да вземете чадър със себе си. Дори да отидете там в разгара на дъждовния сезон. По-добре е да вземете дъждобран - и ръцете ви са свободни, и ще сте по-сухи, тъй като местните ветрове са братя на местните дъждове - стремителни и неукротими. И си заслужава да се разгледа.
 

Дестинации

Всички дестнации
Запишете се за нашият бюлетин за специални оферти или ни изпратете запитване